به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ اینترنت مانند بسیاری از دستاوردهای بشری، چاقوی دو لبهای است که هم میتواند تهدیدی برای آرامش و امنیت روانی کودکان باشد و هم فرصتی برای رشد، آموزش و سرگرمی سالم. تجربه دوران قرنطینه کرونا نشان داد که اگر اینترنت بهدرستی هدایت شود، میتواند نقش موثری در کاهش آسیبهای اجتماعی، ارتقای سطح سواد دیجیتال، دسترسی آسان به آموزش و افزایش نشاط کودکان ایفا کند. این گزارش نگاهی دارد به بخشی از مزایا و ظرفیتهای مثبت اینترنت در زندگی نسل جدید.
اینترنت مانند هر چیز دیگری در جهان نکات مثبت و منفی دارد. این ساخته بشر اگر در مسیر درست خود مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر آسانتر نمودن زندگی باعث ایجاد سرگرمی نیز خواهد شد. بهعنوان نمونه یکی از زمانهایی که نقش اینترنت در زندگی به شکل پررنگتری دیده میشود، استفاده از اینترنت در شرایط گسترش کرونا در جهان و قرنطینه است.دسترسی افراد به امکانات متفاوت مانند آموزش، سرگرمی و غیره از طریق اینترنت توانسته مزیت مهم آن را نشان دهد.
اگر امکان تعامل با حضار هست از آنها بخواهید با روش بارش فکری هر حسن اینترنت که به ذهنشان میرسد را بازگو کنند.
اگر امکانش فراهم نیست، بخواهید هر کدام در ذهن خود به این خوبیها فکر کنند.
آموزش در بستر اینترنت
آموزش مجازی مزایای زیادی دارد:
• امکان تکرار مطالب: دانشآموزان میتوانند غالبا کلاسها را ضبط کنند و دوباره ببینند.
• امکان استفاده از کلیپها، عکسها و ... مرتبط بهعنوان ابزار کمک آموزشی: آموزش الکترونیکی به معلمان اجازه میدهد تا از شیوههای آموزشی متنوع و جذابی استفاده کنند.
• بدون محدودیت زمان و مکان: افراد میتوانند در کلاسهای آموزشی مجازی ثبتنام کنند و هر وقت فرصت داشتند از مطالب استفاده کنند. علاوه بر این دیگر اهمیتی ندارد کجا هستند، از هر جایی میتوانند در کلاسهای دلخواهشان شرکت کنند.
از کودکان بخواهید درباره تجارب خود از آموزش مجازی در دوران کرونا بگویند.درباره مزایا و معایب آن حرف بزنند و توضیح دهند کدام یک از مزیتهای گفته شده را حس کردهاند.
تماشای کارتون، فیلم و سریال به کمک اینترنت
از دیگر جنبههای مثبت اینترنت، تلویزیونهای اینترنتی است. پیشتر تلویزیون محدود به چند کانال بود که در زمانبندی مشخصی برنامههای خاصی را پخش میکردند. مخاطب نسبت به زمان پخش، کنترلی نداشت و اگر دوست داشت برنامهای را ببیند، ملزم بود سر ساعت مقرر شده از سوی تلویزیون، پای آن بنشیند.علاوه بر این تنوع برنامهها بسیار پایین بود. چند شبکه با محتوای محدود در دسترس بود. با ظهور تلویزیونهای اینترنتی تنوع برنامههای قابل تماشا، زیاد شده است.
علاوه بر این اخیرا سرویسهای تلویزیونی مخصوص کودکان نیز ترویج یافته تا آنها نیز بتوانند از برنامههای متنوع استفاده کنند.
نمونهای از این خدمات موارد زیرند:
✔️ آپارات کودک: این برنامه رایگان است. فقط باید به اینترنت وصل باشید تا همهی انیمیشنها را در اختیار داشته باشید.
✔️ شاپرک: اپلیکیشن شاپرک مجموعهای از کارتونها و ویدیوهای آموزشی و سرگرمکننده را در اختیار کودکان قرار داده است.
✔️ فیلیمو: در بخش سریال کودک فیلیمو میتوانید جدیدترین انیمیشنهای کودک و نوجوان را ببینید.
✔️ دیجیتون: با این اپلیکیشن دنیایی از انیمیشنها، کلیپهای موزیکال و کارتونهای آموزشی خارجی و ایرانی جدید و قدیمی در اختیار شماست.
*برگرفته از کتاب کودکان سایبری اززینب رضایت پور