تأثیر مخرب اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز

مطالعه‌ای جدید تأثیر اعتیاد به ویدیوهای کوتاه را بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز آشکار کرد.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ دانشمندان کشف کرده‌اند که اعتیاد به ویدیوهای کوتاه (مانند Reels، Shorts و TikTok) با رفتار تکانشی مرتبط است و ممکن است منجر به تغییر در الگوهای تفکر شود.

به گفته PsyPost، یک مطالعه جدید که در مجله NeuroImage منتشر شده است، ارتباطی بین اعتیاد به ویدیوهای کوتاه و افزایش تمایل به تصمیم‌گیری‌های عجولانه را نشان می‌دهد.

این مطالعه نشان داد که وابستگی بیش از حد به این ویدیوها با تغییراتی در فرآیند تصمیم‌گیری مرتبط است، به طوری که افراد معتاد حساسیت کمتری به ریسک‌های مالی نشان می‌دهند و تمایل به تصمیم‌گیری‌های عجولانه و پرخطر دارند.

این مطالعه شامل ۳۶ دانش‌آموز بین ۱۸ تا ۲۴ سال بود. محققان از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای نظارت بر فعالیت مغز در مناطقی که مسئول ارزیابی، پاداش و تصمیم‌گیری هستند، در حالی که شرکت‌کنندگان وظایفی را شامل ریسک مالی انجام می‌دادند، استفاده کردند.

شرکت‌کنندگانی که علائم اعتیاد به ویدیوهای کوتاه را نشان دادند، در مقایسه با افرادی که اعتیاد نداشتند، پاسخ‌های ضعیف‌تری به ضررهای احتمالی داشتند و تصمیمات سریع‌تری گرفتند.

علاوه بر تغییرات رفتاری، این مطالعه تفاوت‌هایی را در فعالیت مغز نشان داد. در افراد دارای علائم اعتیاد، کاهش فعالیت در پیش‌گوه (precuneus)، ناحیه‌ای مرتبط با کنترل شناختی و خوداندیشی، مشاهده شد، در حالی که افزایش فعالیت در مخچه و شکنج پس‌مرکزی، نواحی مرتبط با ارزیابی فقدان‌ها نیز مشاهده شد.

پروفسور کیانگ وانگ، نویسنده این مطالعه، تأیید می‌کند که کاربران در چین به طور متوسط حدود ۱۵۱ دقیقه در روز را در چنین پلتفرم‌هایی می‌گذرانند که بر توجه و کیفیت خواب تأثیر منفی می‌گذارد و خطر افسردگی را افزایش می‌دهد.

منبع: Naukatv.ru

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =

آخرین‌ها