کد خبر: 15831
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱
ویتامندی

کمبود ویتامین D می‌تواند تاثیر مستقیم بر خلق‌وخو و روحیه افراد داشته باشد و به افسردگی منجر شود. عوامل مختلفی نظیر افزایش سن، استفاده از ضدآفتاب و زندگی در مناطق بارانی می‌توانند کمبود این ویتامین مهم را تشدید کنند.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛یکی از ویتامین‌های بسیار ضروری برای عملکرد طبیعی بدن، ویتامین D است که احتمالاً تا حدی با آن آشنا هستید. کارشناسان تغذیه بر این باورند که بدن یک فرد بالغ به طور روزانه به میزان ۴۰۰ تا ۸۰۰ IU ویتامین D نیاز دارد. نکته قابل توجه این است که حدود یک میلیارد نفر در سراسر دنیا با کمبود ویتامین D روبرو هستند. طبق برآوردها، حدود ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان از کمبود ویتامین D رنج می‌برند.

دلایل شایع کمبود ویتامین D در بدن

  • عوامل مختلفی می‌توانند موجب کاهش سطح این ویتامین در بدن شوند، از جمله:
  • داشتن پوست تیره
  • افزایش سن
  • چاقی بیش از حد
  • عدم مصرف کافی ماهی و لبنیات
  • استفاده از ضدآفتاب در زمان حضور در بیرون از خانه
  • اقامت همیشگی در منزل
  • زندگی در مناطقی با آب‌وهوای دائماً بارانی (مانند شمال کشور)

ارتباط بین کمبود ویتامین D و افسردگی

یکی از نشانه‌های کمتر شناخته شده کمبود ویتامین D، روحیه افسرده و کاهش نشاط است. به همین جهت، این ویتامین به عنوان یک ویتامین ضد افسردگی شناخته می‌شود. کمبود ویتامین D یکی از عواملی است که با بروز افسردگی ارتباط دارد. این ویتامین نقش مهمی در تنظیم عملکرد سیستم عصبی و مغزی دارد و کمبود آن باعث تغییرات شیمیایی در مغز می‌شود که در نهایت هم منجر به بروز علائم افسردگی خواهد شد.

افراد مبتلا به کمبود ویتامین D ممکن است احساس خستگی، بی‌انگیزگی و کاهش شادی داشته باشند. به همین دلیل، تأمین این ویتامین برای پیشگیری و درمان افسردگی اهمیت زیادی دارد.
تحقیقات انجام شده بر روی افراد مسن نشان داده است کسانی که سطح این ویتامین در بدنشان پایین بوده، نشانه‌های مربوط به افسردگی را تجربه کرده‌اند.

به علاوه، محققان بر این باورند که مصرف مکمل‌های ویتامین D می‌تواند برای آن دسته از افراد که دچار کمبود این ویتامین شده‌اند، در کاهش و حتی بهبود افسردگی مفید باشد. لازم به ذکر است، احتمال بروز این مشکل در ماه‌های سرد سال بیشتر است.

عدد نرمال ویتامین دی در آزمایش

سطح نرمال ویتامین D در آزمایش خون معمولاً بین ۲۰ تا ۴۰ نانوگرم در میلی‌لیتر (۶۰ تا ۱۰۰ نانومول در لیتر) است. البته که برخی از کارشناسان ممکن است سطحی بین ۳۰ تا ۵۰ نانوگرم در میلی‌لیتر (۷۵ تا ۱۲۵ نانومول در لیتر) را به‌عنوان مقدار ایده‌آل پیشنهاد کنند. این مقادیر ممکن است بسته به آزمایشگاه و روش‌های استفاده‌شده برای اندازه‌گیری، کمی متفاوت باشد.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مصرف برخی مواد غذایی مانند ماهی چرب، تخم‌مرغ و مواد غذایی غنی‌شده با ویتامین D و مصرف مکمل‌های غذایی به جبران کمبود این ویتامین در بدن کمک می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =