کد خبر: 9551
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱
سالمندان

کمک‌های اولیه برای افراد مسن در هنگام برخورد با زمین خوردن، سوختگی، مشکلات قلبی عروقی یا سایر حوادث رایج مفید است. اقدامات اصلی را که در صورت بروز حوادث باید انجام دهید در این مطلب توضیح داده‌ایم.

به گزارش پیام خانواده  دانستن یک سری اقدامات کمک‌های اولیه برای سالمندان ضروری است تا بتوانند در صورت بروز حادثه اقدام کنند. در کشورهای توسعه یافته، امید به زندگی بسیار بالا است، به طوری که بخش بزرگی از جمعیت بالای ۷۰ یا ۸۰ سال سن دارند. مشکل این است که با افزایش سن، آسیب پذیرتر می‌شویم. به همین دلیل است که آسیبی که در افراد جوان لزوماً یک خطر نیست، می‌تواند در بزرگسالان مسن تر تهدید کننده زندگی باشد.

کمک‌های اولیه برای افراد مسن به ویژه در مورد کسانی که از یکی از اعضای سالمند خانواده مراقبت می‌کنند یا برای آنها کار می‌کنند بسیار مهم است. در این مقاله نحوه عمل در هر موقعیت را توضیح خواهیم داد.

چه حوادثی نیاز به کمک‌های اولیه برای افراد مسن دارد؟

سالمندان یا افراد مسن معمولاً مشکلات حرکتی دارند یا در مواجهه با هر رویدادی شکننده‌تر هستند. دلیل آن این است که بروز بیماری‌های همزمان افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، پوکی استخوان، فشار خون شریانی و زوال عقل.

علاوه بر این شرایط بهداشتی پس از یک سن خاص، بررسی نحوه انجام کمک‌های اولیه در سالمندان را ضروری می‌کند. افراد مسن بیشتر در معرض گیجی، ترس و مشکلات بینایی و شنوایی هستند. به همین دلیل است که اقدامات در سالمندان با اقدامات مربوط به افراد جوان متفاوت است.

بیشتر حوادثی که در سالمندان رخ می‌دهد، سقوط است و بدترین چیز این است که تقریباً ۷۵ درصد از آنها منجر به آسیب به اندام‌ها یا شانه‌ها می‌شود. زمین خوردن اغلب به از دست دادن بینایی یا مشکلات تعادل مربوط می‌شود. در عین حال، توجه به این نکته مهم است که چنین بی ثباتی می‌تواند نتیجه مصرف برخی داروها باشد.

یکی دیگر از شرایطی که در افراد مسن باید از آن آگاه بود، خونریزی است. مصرف داروهای ضد انعقاد برای درمان اختلالات قلبی عروقی برای آنها بسیار رایج است. این منجر به افزایش خطر خونریزی در صورت هر گونه آسیب می‌شود.

سایر تصادفات رایج

مشکلات قلبی عروقی یکی دیگر از مهمترین مسائلی است که در سالمندان باید به آن توجه شود. به عنوان مثال، خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی بیشتر است. کمک‌های اولیه در افراد مسن نیز باید بر درمان عواقب دیابت، مسمومیت با مواد مخدر یا تشنج متمرکز شود. همچنین مهم است که خطر کم آبی یا تغییرات شدید دما را در نظر بگیرید.

کمک‌های اولیه برای افراد مسن بسته به مورد

بسته به حادثه، اقدامات کمک‌های اولیه برای افراد مسن باید بر حسب مورد انجام شود. این مهم است که بدانید در هر مورد چگونه باید عمل کنید تا خطر عوارض را کاهش دهید. ما متداول ترین موقعیت‌ها را توضیح خواهیم داد.

۱. کمک های اولیه برای افراد مسن در صورت زمین خوردن

اولین اقدام در مورد کمک های اولیه برای افراد مسن، در هر شرایطی، درخواست کمک است. وقتی کسی می‌افتد، سعی کنید او را آرام کنید و به آرامی حرکت دهید. اگر در هر ناحیه‌ای درد زیاد، تغییر شکل یا ناتوانی در حرکت وجود دارد، از حرکت دادن آن قسمت خودداری کنید.

اگر این کار بدون درد امکان پذیر است، به فرد کمک کنید تا بلند شود. برای این کار باید فرد را برای ثبات بیشتر روی چهار دست و پا قرار دهید. سپس به آنها کمک کنید آرنج‌های خود را از روی زمین بلند کنند.

در مواردی که زمین خوردن باعث از دست دادن هوشیاری، خونریزی یا استفراغ شده است، باید به اورژانس مراجعه کنید. در صورت مشکل در تنفس یا مشکوک بودن به شکستگی استخوان نیز همینطور.

۲. نحوه عمل در زمان وقوع حادثه

متأسفانه برخورد افراد مسن با خودرو غیرعادی نیست. در این موارد، کمک‌های اولیه برای افراد مسن باید از استراتژی PWA پیروی کند. این مخفف محافظت، هشدار و کمک است. بنابراین، اولین کاری که باید انجام دهید این است که فرد را از جاده خارج کنید یا از آن محافظت کنید. سپس بلافاصله به اورژانس اطلاع دهید. پس از انجام این کار، هر کاری که ممکن است انجام دهید تا راه هوایی پاک بماند و خونریزی متوقف شود.

۳. در صورت خفگی چگونه عمل کنیم

خفگی در هر سنی ممکن است رخ دهد. کمک‌های اولیه در افراد مسن تفاوت چندانی با سایر سنین ندارد. اگر مشکل تنفسی وجود ندارد، باید فرد را تشویق کرد تا سرفه کند و تا حد امکان به او اطمینان داد.

اگر مشکل در تنفس ظاهر شد، با اورژانس تماس بگیرید و مانور هایملیش را برای رفع انسداد شروع کنید. کاری که هرگز نباید انجام دهید این است که سعی کنید جسم یا غذا را با دست یا با ضربه به سینه فرد خارج کنید.

۴. کمک‌های اولیه برای افراد مسن که مسموم شده‌اند

مسمومیت در افراد مسن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. مانند هر سنی، این می‌تواند یک اقدام به خودکشی باشد و این گزینه ای است که باید در نظر بگیرید. با این حال، بیشتر به دلیل اشتباه در مصرف دارو رخ می‌دهد.

هنگامی که مسمومیت بروز می‌کند، باید علت آن را پیدا کنید. اگر آن را شناسایی کردید، بهترین کار این است که آن را با خدمات اورژانس در میان بگذارید تا آنها دستورالعمل های دقیقی را برای نحوه عمل ارائه دهند.

فرد را تشویق به القای استفراغ نکنید و مایعات یا داروی دیگری ندهید. اگر مسمومیت ناشی از گازی مانند دی اکسید کربن یا دود یا رنگ بود، سعی کنید فرد را به منطقه‌ای با هوای تمیز ببرید.

کیت کمک‌های اولیه

برای انجام کمک‌های اولیه در افراد مسن، داشتن یک جعبه کمک‌های اولیه خوب در خانه ضروری است. در حالت ایده‌آل، همه خانواده‌ها باید یکی داشته باشند، اما اگر یک فرد مسن در خانه باشد، مهمتر است. باید حاوی چندین مورد ضروری باشد.

به طور خاص، جعبه کمک‌های امداد شامل گاز، قیچی، بانداژ و موچین باشد. علاوه بر این، داشتن نوار چسب، حوله‌های ضد عفونی کننده و ضدعفونی کننده دست نیز مهم است. اگر کمپرس سرد در فریزر و دماسنج داشته باشید بهتر است.

از طرفی در خانه هم باید یک سری داروهای عمومی اولیه باشد. به عنوان مثال، ضد التهاب، ضد درد، ضد تب و حتی کرم ضد عفونی کننده. بسته به شرایط بهداشتی ساکنان خانه، این لوازم متفاوت است.

به عنوان مثال اگر فرد دیابتی تحت درمان با انسولین باشد، دوزهای اضافی لازم خواهد بود. فشارسنج یا دستگاه قند خون نیز توصیه می‌شود.

بسیار مهم است که قاطعانه و سریع عمل کنید

آنچه باید در نظر داشته باشیم این است که دانستن اقدامات کمک‌های اولیه برای سالمندان می‌تواند از بسیاری از عوارض جلوگیری کرده و حتی جان آنها را نجات دهد. ما باید سعی کنیم در مورد نحوه عمل در هر موقعیت کاملاً شفاف باشیم.

در حالت ایده آل، هر مراقبی باید از خطرات فردی که تحت مراقبت است آگاه باشد. بسته به بیماری‌های موجود، احتمال بیشتری برای ابتلا به برخی از انواع حوادث یا موارد دیگر وجود خواهد داشت.

به گزارش وب گاه بیتوته، بنابراین توصیه می‌شود که اعضای خانواده درگیر آسیب شناسی‌های عزیزان خود شوند و خطرات آن را واقعاً درک کنند. اگر آنها سریع و موثر اقدام کنند، احتمال آسیب جدی یا غیرقابل برگشت کمتر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =