کد خبر: 7858
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۲
رابطه عاطفی

سلطان محمدی در رادیو گفت‌وگو گفت: برای رابطه عاطفی صحیح و درست باید هم کفو بودن را درک کرد و با شناخت تفاوت‌ها وارد رابطه شد و آن را برای خود معنا کرد.

به گزارش پیام خانواده  برنامه«ترنج» با موضوع اهمیت هم کفوی در ازدواج آسان و با حضور دکتر محمدرضا سعید فیروز (مشاور خانواده و مهارت‌های زندگی)، دکتر زهره سلطان محمدی (مدرس دانشگاه) و دکتر ندا رحیمی(مدرس دانشگاه، مشاوره خانواده و روان درمانگر) روانه آنتن شد.

ترنج: هم کفو بودن به معنای متناسب بودن در کدام زمینه‌ها برای انتخاب همسر شایسته موثر است؟

سعید فیروز: دو دسته از معیارها مطرح می‌شود؛ دسته اول معیارهای ارزشی که بسیار حائز اهمیت هستند که شامل دین باوری، اعتقادات، باورهای مشترک و اخلاق مداری است که در هم کفو بودن دین باوری، اخلاق مداری، عمل صالح و تقوا مشاهده می‌شود. معیار دیگر تناسبات اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی، تحصیلی، سنی و ظاهری است، که در اولویت ثانویه قرار دارند.

ترنج: برای ایجاد ارتباط صحیح قبل از ازدواج و تعیین هم کفو بودن به چه مواردی باید دقت کرد؟

سلطان محمدی: زنانگی و مردانگی با روح و جسم انسان عجین می‌شود وقتی زن و مرد در کنار هم قرار می‌گیرند بنا به تفاوتهایی که دارند باعث برخی عدم درک‌ها می‌شوند که ناشی از جنس تفکر و تفاوت‌هایشان است. هم کفو بودن به معنای مشکل نداشتن نیست در دل هر تکاملی تضاد است و ما به استقبال تضادها می‌رویم. باید هنگام ورود به رابطه سواد عاطفی و سواد رابطه وجود داشته باشد. عشق چسبندگی عاطفی و وابستگی ناسالم نیست. برای رابطه عاطفی صحیح و درست باید هم کفو بودن را درک کرد و با شناخت تفاوت‌ها وارد رابطه شد و آن را برای خود معنا کرد.

رحیمی: برای ازدواج موفق باید به شباهت‌ها، شناخت و توجه به برخی ابعاد مثل انتظارات دو نفر، آسیب پذیری‌ها و اهدافی که در زندگی دارند، نیازها و تعارضات‌شان توجه کنند. توصیه می‌شود در برخی از ویژگی‌ها با هم، همخوان و متناسب باشند اگر تفاوت‌هایی وجود دارد آنها را بشناسند و نحوه مواجهه و کنارآمدن با آن‌ها را یاد بگیرند.

ترنج: آیا درست است که به واسطه تفاوت مدرک تحصیلی متارکه کرد؟

سعید فیروز: اگر زن و شوهر شناخت درستی از انتظارات، خلقیات، روحیات، احساسات و عواطف هم داشته باشند و بدانند که چگونه همدیگر را حمایت کنند؛ طبیعتاً به این نقطه نخواهند رسید.

ترنج: چرا برای جوانان امروزی فقط هم کفوی ظاهری مهم است؟

سلطان محمدی: آن چیزی که در این زمینه مشکل ساز شده فقر آگاهی است، ما باید برای آگاه شدن تلاش کنیم.

ترنج: در صورت هم کفو نبودن خانواده‌ها، آیا می‌توان آنها را فاکتور گرفت؟

رحیمی: در واقع ازدواج، ازدواج خانواده‌ها با یکدیگر هم است. یک ازدواج موفق ارتباط دختر و پسر با خانواده خود و طرف مقابل را می‌طلبد؛ پس بنابراین توجه کردن به تفاوت‌های فرهنگی، اقتصادی، باورها و شرایط اجتماعی خانواده طرف مقابل مهم است. سازگاری با شرایطی که بر وفق ما نیست یک قدرت است که می‌توان آموزش مهارت‌های آن را با مطالعه و جلسات مشاوره کسب کرد تا تفاوتهای خانواده طرف مقابل را درک کرد.

ترنج: آیا هم کفو بودن باعث رضایت زوجین از زندگی می‌شود؟

سعید فیروز: در صورتی که درک زوجین از روحیات، خلقیات، احساسات و عواطف همدیگر بالا می‌رود به همان نسبت میزان رضایت بالا می‌رود.

ترنج: کسی که عاشق است را چگونه متقاعد کرد که هم کفو با طرف مقابل نیست؟

رحیمی: اول رابطه هیجانات بسیار بالا است و بعد از ازدواج هیجانات فروکش می‌کنند و آنچه به چشم می‌آید دنیاهای شبیه به هم است و اینکه دو نفر چقدر از لحاظ خواسته‌ها، باورها، ارزش‌ها، اهداف‌شان و سبک زندگی و عادت‌هایشان شبیه هستند. ما به هیجانات احترام می‌گذاریم. باید دقت کرد شباهت‌های مفید در زندگی و حتی مسائلی که برای زوجین ایجاد می‌شود مهم است. پس باید به شباهت‌ها و تفاوت‌های مسئله ساز توجه کرد.

ترنج: آیا اختلاف سنی زیاد بین زوجین مشکل ایجاد می‌کند؟

سلطان محمدی: در هم کفو بودن، همتایی در سن وجود دارد باید توجه شود که در صورت اختلاف سنی زیاد آیا همتایی فرهنگی وجود دارد و دانش گفتگو با هم را دارند؟ در مسیر ارتباط باید تفاوت‌ها را شناسایی کرد و به سن ربطی ندارد هر زن و مردی با یک مجموعه از تفاوت‌ها در کنار همدیگر قرار می‌گیرند که شناخت این‌ها به انتخاب کمک می‌کند. اگر با پودمان همتایی فکری، فرهنگی، روانی و جسمی جلو بروند و دانش‌شان را بررسی کنند شاید بتوانند کنار هم قرار بگیرند، ولی همتایی سن یک مورد اصلی و اساسی در هم کفو بودن است.

ترنج: درهم کفو بودن دختر و پسر خانواده‌ها در چه مواردی نباید سخت گیری کنند؟

سعید فیروز: خانواده حتما و قطعاً می‌تواند صاحب نظر باشد اما برخی باورهای کلیشه‌ای وجود دارد که عاملی برای مداخلات غیر موثر است. اگر خانواده‌ها تا آنجایی که مبنا و ریشه درستی دارد مداخله کنند و پیشنهاداتی دهند جوانان می‌پذیرند و اتفاق خوبی می‌افتد.

ترنج: نظر شما در مورد هم کفوی خانواده‌ها چیست؟

سلطان محمدی: یکی از موارد هم کفوی همتایی خانواده است، تربیت هر فردی درون خانواده شکل می‌گیرد نمی‌توان ازدواج کرد و با خانواده طرف مقابل کاری نداشت چون خانواده انسان را شکل و الگوهای رفتاری و روش‌های تربیتی را آموزش می‌دهد. خانواده اصالت فرد است و باید با توجه به این اصالت انتخاب کرد.

ترنج: آیا فضای مجازی در تغییر نگرش جوانان در هم کفوی موثر است؟

رحیمی: فضای مجازی می‌تواند هم مثبت و هم بسیار آسیب زا باشد. استفاده از پیج‌هایی که اعتبار دارند و روان درمانگران و مشاورانی در این پیج‌ها فعالیت می‌کنند کمک کننده هستند ولی از طرفی پیجهای زرد که افراد غیر متخصص در آن فعالیت می‌کنند؛ اطلاعات آسیب زایی در اختیار افراد قرار می‌دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =