رئیس کمیته امداد گفت: پیشنهاد دولت در بودجه ۱۴۰۰ برای تسهیلات اشتغال مددجویان کمیته امداد ۶۱۰۰ میلیارد تومان بود اما این رقم در مجلس ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و در صدد هستیم در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم.

به گزارش پیام خانواده  مرتضی بختیاری در نشستی خبری که به منظور تنویر افکار عمومی و ارائه گزارش عملکرد سال ۱۳۹۹ این نهاد برگزار شد، اظهار کرد: در بودجه سال جاری ۴۹۰۰ فقره تسهیلات برای اشتعال در نظر گرفته شده بود این در حالیست که ۵۴۵۰ میلیارد تومان وام داده شده است. همچنین ۲۲۰ هزار اشتغال با ۵۴۵۰ میلیارد تومان تسهیلات در سال ۹۹ ایجاد شده است.

افزایش ۵۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد در انتظار تصویب در شورای نگهبان

وی ادامه داد: در سال جاری ۱۵ درصد افزایش مستمری مددجویان کمیته را داشتیم. برای سال ۱۴۰۰ آنچه در نظر گرفته شده است بیش از ۵۰ درصد افزایش خواهد داشت که البته هنوز قطعی نشده و شورای نگهبان باید آن را تصویب کند. 

رییس کمیته امداد گفت: در ماه رمضان پس از فراخوان مقام معظم رهبری تحت عنوان کمک مومنانه بحث اطعام مهدوی را به عنوان یکی از پروژه‌های کاری خود مطرح کردیم. از سوی دیگر کمیته امداد امام خمینی سه جشن، عاطفه‌ها، نیکوکاری و رمضان دارد.  جشن عاطفه‌های‌ سال جاری به دلیل مشکلات کرونا همانند سالهای گدشته در مدارس برگزار نشد اما این کمک به طرق مختلف به دانش آموزان نیازمند رسید. 

۵۴۰ میلیارد تومان؛ مجموع کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم به طرح اطعام مهدوی ماه رمضان


وی درباره جشن ماه رمضان این نهاد، ادامه داد: در ورود به سال ۹۹ که بحث اطعام مهدوی مطرح شد، ۳۱۳ آشپزخانه به نام ۳۱۳ یار امام زمان با مجوز وزیر بهداشت و درمان ایجاد شد که در هر آشپزخانه نماینده دانشگاه علوم پزشکی حضور داشتند و غذاهای پخته شده به درب منازل برده می‌شد و اگر امکان بردن غذا به درب منزل نبود بسته‌های حمایتی در نظر گرفته‌ بودیم. 

به گفته رییس کمیته امداد این نهاد ۵۴۰ میلیارد تومان کمک های نقدی و جنسی مردم در رابطه با اطعام مهدوی در ماه رمضان داشته است که در طول ۴۳ سال انقلاب بی سابقه بوده است. 

اقدامات کمیته امداد همزمان با شیوع کووید۱۹


بختیاری ادامه داد: بیش از ۵۳ هزار پایگاه بسیج برای کمک به نیازمندان به ویژه افرادی که شغل خود را بر اثر کرونا از دست داده بودند درماه رمضان فعال شد. همچنین حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بسته غذایی به همراه ۵۰۰ هزار کمک از سوی بنیاد مستضعفان برای تهیه بسته‌های غذایی در ماه رمضان ارائه کردیم که انصافا نهادهای انقلاب نظیر بنیاد مستضعفان در این راه بسیار کمک کننده بودند. 

وی همچنین این را هم گفت که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد را سالمندان تشکیل می‌دهند و به علت ریسک بالای ابتلای آنها به کووید ۱۹، این نهاد موظف بود تعابیر ویژه‌ای در زمان پاندمی کووید ۱۹ بیاندیشد.  کمیته امداد در این ایام حدود ۸۲ هزار بیمار صعب العلاج داشت که توانست ۲۵ هزار بسته کامل بهداشتی با مبلغ ۳۰۰ هزار تومان در میان آنها توزیع کند. 


رییس کمیته امداد تصریح کرد: در ایام کرونا از سوی بنیاد مستضعفان حدود ۵۰ میلیارد تومان کمک شد و مجموعا حدود ۹۷ میلیارد تومان کمک های مردمی داشتیم. از این جهت با کمک تمام افراد، ما آسیب چندانی در دوران کرونا ندیدیم. 

به گزارش ایسنا، بختیاری معتقد است: در ایام پاندمی کووید ۱۹ تعدادی از مشاغل را از دست دادیم اما تا حد امکان برای احیای مشاغل مساعدت کردیم. از جمله اقدامات خوب ما در این ایام این بود که خط تولید بسیاری از مددجویان را به تولید ماسک اختصاص دادیم  و طی شش ماه توانستیم بیست میلیون ماسک در کارگاه‌های کوچک مددجویان که بعضا در خانه‌ها و یا حسینیه‌ها برپا می شد، تولید کنیم. 

از افزایش چند برابری اجاره خانه ها و ودیعه مسکنها وحشت زده شدیم

ودیعه مسکن پرداختی وزارت راه مورد استقبال مددجویان قرار نگرفت


رییس کمیته امداد در بخش دیگر سخنان خود با اظهار نگرانی از افزایش ناگهانی ودیعه مسکن و اجاره خانه در ایام کرونا، افزود: متاسفانه با افزایش اجاره خانه و ودیعه مسکن مواجه شدیم. امسال قیمت ودیعه مسکن چند برابر شد و ما به شدت وحشت زده شدیم که چطور عزت مددجویان زیر سوال نرود. با دولت، رییس جمهوری و قوه قضاییه برای بحث مالیات خانه‌های خالی و... نامه نگاری کردیم و در این راستا دولت رقم یک میلیون تومان وام قرض الحسنه به مددجویان تعلق داد. همچنین بنیاد مستضعفان نیز ۱۵۰ میلیارد تومان به کمیته امداد اهداء کرد و اینگونه توانستیم به طور نسبی مشکل مسکن را در سال جاری حل کنیم. 


رئیس کمیته امداد همچنین این را هم گفت که وزارت راه و شهرسازی ۳۰۰ میلیارد تومان برای ودیعه مسکن به مددجویان کمیته امداد تعلق داد اما به علت سود ۱۲ درصدی آن مورد استقبال مددجویان قرار نگرفت.

بختیاری ادامه داد: حمایت ما از مسکن مددجویان پر هزینه‌ترین و ارامش بخش ترین مساله است. در سفرهای استانی دکتر نوبخت همراه ما آمدند رسیدگی به مسکن نیازمندان با اولویت مددجویان کمیته امداد و بهزیستی صورت گرفت. در این سفرها مقرر شد ۲۲ هزار واحد مسکونی که مجری آن خود کمیته امداد است در شهریور ۱۴۰۰ صد درصد تحویل شود. همچنین در سال جاری حدود ۹۶۰۰ واحد مسکونی به طور رسمی تحویل  داده شد و حدود ۱۵ هزار واحد برای تعمیرات در راستای سیل‌های اخیر اقدام کردیم. 

واگذاری ۱۰ هزار واحد مسکونی به نیازمندان در سال ۱۴۰۰


وی همچنین درباره برنامه‌های سال ۱۴۰۰ این کمیته تصریح کرد: در تفاهم نامه‌ای با بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن و کمیته امداد مقرر شده است که  ۱۰ هزار واحد مسکونی ساخته و تحویل نیازمندان شود و در تلاش ایم تا پروانه ساختمانی، امتیاز آب و برق و گاز و فاضلاب نیز برای این واحدها بگیریم.


رییس کمیته امداد گفت: در بودجه ۱۴۰۰ برای مسکن مددجویان کمیته امداد ۳۰۰۰ میلیارد تومان تعلق گرفته است که در تلاشیم با رعایت اولویت خانوارهای ۳ نفر به بالا در روستاها، سپس در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار جمعیت و سپس در شهرهای بزرگ در این راستا اقدام کنیم. 

ساخت ۳۱۰۰۰ مسکن ویژه یتیمان در روستاها 


بختیاری با تاکید بر اینکه اولویت مسکن یتیمان روستا و شهر برایمان مطرح است، تصریح کرد: در صددایم در روستاها ۳۱ هزار مسکن برای یتیمان بسازیم که با توجه به مصاحبه اخیر دکتر امید این امر قطعی شده است.
  

احتمال افزایش وام بدون کارمزد صندوق امداد ولایت به ۱۰ میلیون تومان

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره اقدامات صندوق قرض الحسنه امداد ولایت نیز افزود: این صندوق برای تا پنج میلیون تومان وام یک ریال کارمزد دریافت نمی‌کند و در جلسه اخیر مقرر شد این رقم به ۱۰ میلیون تومان افزایش یاید و کارمزد آن از سوی بنیاد مستضعفان تامین شود. در حال حاصر نیز از پنج میلیون به بالا تنها سه درصد کارمزد دریافت می‌شود. این صندوق حق کار اقتصادی ندارد و طبق آمار سال قبل ۲۳۰۰ میلیارد تومان برای ۳۴۰ هزار نفر وام کارگشایی، اشتغال و مسکن پرداخت شده است. 


بختیاری ادامه داد: در سال گذشته به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان مردم خیر در این صندوق سپرده گذاری کردند و اینگونه بیش از ۱۰۰ هزار نفر از این صندوق وام پنج میلیون تومانی گرفتند. در سال جاری نیز این رقم از مرز سه هزار میلیارد تومان گذشته است. ۸۰ درصد عزیزان دریافت کننده وام تحت پوشش هستند و ۲۰ درصد را سایر نیازمندان تشکیل می‌دهند. 

نحوه انتخاب و پوشش ایتام توسط شهروندان

وی همچنین درباره طرح اکرام ایتام گفت: مردم می‌توانند با مراجعه به  ekram.emdad.ir  یتیم را انتخاب و کمک‌های خود را مستقیما به حساب ایتام واریز کنند. تا کنون بیش از ۹۵ درصد کمک‌ها به صورت برخط به حساب آنها وارد می شود. 


رییس کمیته امداد افزود: ما در حدود ۱۴۸ هزار یتیم و ۲۲۵ هزار محسنین در کمیته امداد داریم که البته این آمار شناور است. ما دنبال افزایش حامی هستیم. هرچه تعداد حامی افزایش یابد سرانه‌ای که به یتیم تعلق می گیرد نیز افزایش پیدا می‌کند. تا کنون حدود ۸۵۰ هزار حامی داریم و انشاالله سال ۱۴۰۰ اعلام کنیم هیچ یتیم بدون حامی در کشور نداریم. 


به گفته رییس کمیته امداد، این نهاد طرح ایران مهربان را با همکاری معاون اول رییس جمهوری فعال کرده است، از سوی دیگر از جمله اقداماتش کار فرهنگی در خصوص پرداخت زکات از طریق تفاهم نامه‌ای با سازمان تبلیغات اسلامی بوده است که اثر بخشی خوبی داشته است‌. همچنین این کمیته توانسته است در سالهای گذشته با توجه به نبود پاندمی کووید ۱۹، حدود ۸۴ هزار نفر از مددجویان را در اربعین به زیارت امام حسین بفرستد. 


وی همچنین درباره تامین وسایل الکترونیکی برای آموزش از راه دور دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد گفت: برای آموزش از راه دور تلاش زیادی کردیم. از حدود ۷۵۰ هزار دانش آموزی که داریم حدود ۱۵۰ هزار نفر نیاز  به این وسایل داشتند. با شرکت‌های داخلی برای تولید این ابزار صحبت کردیم. قبول داریم در برخی استان‌ها هنوز تولید زیادی نداریم. اخیرا در حال اقدام برای صدور مجوز واردات ابزار  و وسایل آموزش از راه دور هستیم.

روشهای جمع آوری کمکهای مردمی با برچیده شدن صندوقهای صدقات


بختیاری در انتها درباره صندوق‌های صدقات گفت: مطابق با برنامه ششم کمیته امداد، باید سالانه نسبت به جمع‌آوری صندوق صدقات و جایگزین کردن فناوری اقدام کنیم. از این رو ۲۵۰۰ دستگاه پوز تهیه کردیم و روشهای فناوری دیگر را از جمله شماره کارت ۶۲۷۷۶۰۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷ برای واریز صدقات جایگزین کردیم. همچنین در تلاش ایم کد *۱۴#  که تنها برای ایران همدل بود را به صدقات نیز اختصاص دهیم. در طول پاندمی کووید ۱۹ در برخی استان‌ها پرداخت صدقات رشد و در برخی کاهش چشم گیر داشته است اما مجموعا ۲۶ درصد در کل کشور رشد داشته است.


انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =