کد خبر: 20497
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۲
image-20250911223149-1.png

فلورنس پیو، ستاره بریتانیایی سینما، در واکنش به بیانیه تازه لندن مبنی بر این‌که اسرائیل مرتکب نسل‌کشی در غزه نشده است، در استوری اینستاگرام خود نوشت این موضع «هر ساعت تهوع‌آورتر» می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ پیو با انتقاد نسبت به دولت بریتانیا نوشت «عدم اذعان» لندن به نسل‌کشی اسرائیل در غزه، «نوعی همدستی» در جنایت رژیم صهیونیستی در این باریکه تحت محاصره است. این موضع‌گیری ساعاتی پیش از دیدار رئیس‌ رژیم صهیونیستی اسحاق هرتزوگ از لندن منتشر شد.درحالی‌که از آغاز جنگ اسرائیل در غزه که از هفتم اکتبر ٢٠٢٣ آغاز شد، بیش از ٦٤ هزار و پانصد فلسطینی به شهادت رسیده است و نزدیک به ١٦٣ هزار و صد نفر زخمی شده‌اند، روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه وزارت خارجه انگلیس جنایات اسرائیل در غزه را نسل‌کشی نمی‌داند.روزنامه انگلیسی تایمز با استناد به نامه‌ای از لمی، در زمانی که در پست وزیر خارجه بوده است، به سارا چمپیون رئیس کمیته توسعه بین‌المللی انگلیس، گزارش داد که «طبق کنوانسیون نسل‌کشی، جرم نسل‌کشی تنها زمانی رخ می‌دهد که قصد مشخصی برای نابودی کامل یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی وجود داشته باشد. دولت (انگلیس) به این نتیجه نرسیده است که اسرائیل با چنین نیتی عمل می‌کند».این گزارش پیش از سفر هرتزوگ به بریتانیا منتشر شد. این سفر موجی از اعتراض گروه‌های حامی فلسطین و شماری از سیاستمداران را برانگیخت. سازمان «دوستان الاقصی» اعلام کرده است تیمی حقوقی را برای درخواست بازداشت هرتزوگ هنگام ورود به بریتانیا مأمور کرده و رئیس این سازمان تأکید کرده هیچ مقام رسمی این رژیم نباید در قبال حملات به غیرنظامیان مصون بماند و دعوت کی‌یِر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس از هرتزوگ «همدستی و حمایت مستقیم از نسل‌کشی در غزه» است. موضعی که با پست پیو کاملاً هم‌راستا است.

پس از آنکه این ستاره که برای فیلم‌هایی چون «اوپنهایمر»، «تل‌ماسه: بخش سوم» و «ما در زمان زندگی می‌کنیم» شناخته می‌شود استوری منتقدانه‌اش را نشر داد، بسیاری از کاربران شبکه‌های مجازی اقدام به بازنشر آن کردند. هم‌زمان در ردیت، در واکنش بخ بازنشر این استوری، کاربران با یادآوری حمایت‌های مالی و سیاسی حامیان صهیونیست از سیاستمداران کلیدی بریتانیا به این تصمیم دولت حمله کردند. کاربری نوشت نخست‌وزیر و لمی، معاون نخست‌وزیر و وزیر دادگستری، با کمک رسانه‌های جریان اصلی سال‌ها پیش جناح‌های حامی فلسطین را از حزب حاکم پاک‌سازی کرده‌اند و اکنون در راستای منافع اسرائیل عمل می‌کنند.کاربر دیگری به پیشینه استارمر در استفاده از اتهام «ضد یهودیت» برای حذف چپ‌های حزب کارگر، پیوندهای خانوادگی همسر او با اسرائیل و کمک‌های مالی لابی صهیونیسم به کابینه اشاره کردند و گفتند نادیده‌گرفتن هشدارهای پژوهشگران نسبت به نسل‌کشی در غزه بی‌ارتباط با این منافع نیست.در بخش دیگری از این بحث‌ها، کاربران با مقایسه رفتار کنونی بریتانیا با مواضعش در قبال رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی نوشتند «این مسیر تعجب‌آور نیست» و تأکید کردند که غرب به دلایل ژئوپلیتیکی به اسرائیل نیاز دارد و این کشور(بریتانیا) بدون چراغ‌سبز آمریکا کاری نمی‌کند.برخی نیز با یادآوری وعده‌های تاریخی مبنی بر این‌که «دنیا دیگر چشم بر فجایع نمی‌بندد» از انفعال دولت‌ها در برابر کشتار غیرنظامیان در غزه انتقاد کردند. در میان صدها نظر، بسیاری از کاربران از شجاعت پیو قدردانی کرده و شعار «آزادی برای فلسطین» را تکرار کردند.

این موج تازه واکنش‌ها نشان می‌دهد تصمیم لندن نه‌تنها در سطح بین‌المللی بلکه در میان افکار عمومی بریتانیا نیز با مقاومت و خشم روبه‌روست.«مرکز بین‌المللی عدالت برای فلسطینیان» (ICJP) هم‌زمان با سفر هرتزوگ با ارسال نامه‌ای به واحد جنایات جنگی پلیس متروپولیتن لندن خواستار تحقیق درباره نقش هرتزوگ در نسل‌کشی غزه شد و یادآور شد که حتی در صورت برخورداری او از مصونیت دیپلماتیک، پلیس لندن می‌تواند از او بازجویی کنداین فشارها در حالی افزایش می‌یابد که دولت بریتانیا همچنان از به‌کاربردن واژه «نسل‌کشی» در توصیف اقدامات اسرائیل خودداری کرده و آنها را صرفاً «ویرانگر و غیرقابل‌قبول» خوانده است. سفر هرتزوگ تازه‌ترین نمونه از سلسله سفرهای محرمانه مقام‌های ارشد اسرائیلی به لندن است؛ پیش‌تر نیز رئیس ستاد ارتش و وزیر خارجه اسرائیل در سفرهای پنهانی با مقامات بریتانیایی دیدار کرده بودند و لندن با اعطای مصونیت ویژه مانع پیگرد قضایی آنها شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

آخرین‌ها