به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ محمد شاهکرمی، مسئول مرکز مشاوره خانواده مهر سنندج، در این نشست اظهار داشت:
«از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کردیم؛ هم در حوزه برگزاری کارگاههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و هم در بحث پذیرش مراجعان. در حال حاضر در دو دفتر، یکی در چهارراه انقلاب و دیگری در میدان اقبال یا همان میدان آزادی، مشغول به فعالیت هستیم. شکر خدا، به نتایج خوبی هم در بحث تحکیم خانواده، که محور کار شماست، دست یافتهایم. تقریباً ۲۰ مشاور در گرایشهای مختلف روانشناسی در مقاطع ارشد و دکترا با ما همکاری دارند. امیدواریم بتوانیم در راستای اهداف ارزشمند دوستان هیئت اندیشهورز و اتاق فکر شما، گامی مؤثر برداریم.»
وی همچنین افزود:
«در دفتر مشاوره ایمان نیز فعالیت دارم، بهویژه برای زوجینی که از طریق سامانه "تصمیم" برای طلاق اقدام میکنند. تلاش ما بر این است که با انجام مشاوره، زمینه سازش و حل اختلاف بین این زوجین فراهم شود.»
در ادامه نشست، سیما محمدزاده، کنشگر حوزه خانواده، با اشاره به علاقه شخصی خود به این حوزه گفت:
«با اینکه تحصیلات مرتبط ندارم و در رشته پرستاری درس خواندهام، اما دغدغه خانواده برایم جدی است و دوست دارم اگر کاری از دستم برمیآید برای جامعه انجام دهم.»
در ادامه، آرزو رشیدی، دبیر آموزشوپرورش و مدرس دانشگاه، با بیان تجربیات خود گفت:
«حدود ۱۰ سال در شورای حل اختلاف فعالیت داشتم و در پروندههای قتل میانجیگری کردهام. همچنین داور تخصصی پروندههای طلاق هستم و بهعنوان کارشناس حقوق خانواده در شعبات مختلف خانواده فعالیت دارم. کردستان تفاوتهای زیادی با سایر استانها دارد. متأسفانه هر زمان از جایگاه صرفاً حقوقی به خانواده نگاه شده، برنامهها اشتباه از آب درآمدهاند. اما هرگاه نگاه، نگاه انسانی و جامعهشناختی بوده، نسخههای بهتری ارائه شدهاند.»
او ادامه داد:
«ما در منطقه دیواندره شاهد نوعی فرهنگ غلط در طلاق هستیم. گاهی طلاق در رستورانها و مکانهای عمومی داده میشود، بدون رعایت حقوق زن یا فرآیند قانونی. این نشانه زنگ خطر بزرگی است که باید جدی گرفته شود. در این استان، بهویژه در برخی مناطق، نگاه به خانواده گاه حتی به شکل فراطبیعی و خرافی بوده و این مسئله، برنامهریزی صحیح را دشوار میسازد.»
رشیدی که بهعنوان دبیر قرارگاه جمعیت و خانواده در استان کردستان نیز فعالیت دارد، افزود:
«با ادغام بنیاد ۱۵ خرداد و آمدن آقای فتا، تغییراتی در ساختارها ایجاد شد. اکنون بنیاد جمعیت خانواده فعال شده و در حال حاضر مسئولیت آن در استان کردستان بر عهده بنده است. کارهای حمایتی خوبی انجام میشود اما نیاز به همافزایی است. باید ظرفیتها را در کنار هم قرار دهیم. در تهران باید این همکاریها نهایی شود تا نتیجه آن به استانها برسد.»
او همچنین بر نیاز به دادههای دقیق میدانی برای برنامهریزی صحیح تأکید کرد و گفت:
«ما با اقشار آسیبدیده در ارتباط مستقیم هستیم. با خانم احمدی، مددکار اجتماعی، به منازل مراجعان میرویم و از نزدیک وضعیت زندگیشان را بررسی میکنیم. متأسفانه بسیاری از کودکان از تحصیل بازماندهاند یا بهرغم استعداد ورزشی، به دلیل نبود امکانات، از پیشرفت بازماندهاند. من مدارک و فیلمهایی از این نوجوانان دارم که نشان میدهد مدالآور هستند.»
وی افزود:
«کار ما ساده است اما نیازمند همکاری گسترده است. اگر همافزایی وجود نداشته باشد، هیچ کاری به نتیجه نمیرسد. همه ما توانمند هستیم، اما باید کنار هم باشیم. هر برنامهای که شما در سطح ملی داشته باشید، ما با دل و جان اجرا خواهیم کرد.»
در پایان نشست، شرکتکنندگان از مسئولان ملی خواستند با توجه به تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی استان کردستان، در تدوین سیاستهای خانواده محور، نگاه منطقهای و میدانی را در کنار نگاه کلان لحاظ کنند.