رضا صالحی امیری

پیام خانواده - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قدرشناسی از خادمان قرآن کریم گامی موثر در جهت گسترش و تعمیق فرهنگ دینی و کمک به گفتمان سازی قرآنی در جامعه است.

به گزارش پیام خانواده مراسم تجلیل و تکریم از خادمان قرآنی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی عصر امروز (دوشنبه، چهارم مرداد) در حسینیه شماره دو جماران برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: تقارن مراسم تجلیل از خادمان قرآنی با روز میلاد امام هادی علیه السلام و دهه ولایت و امامت و عید غدیر خم را به فال نیک می‌گیرم.
سید عباس صالحی افزود: یکی از معانی عید غدیر این است که علی علیه السلام شخصیتی است که همدم و همراه قرآن بود و یکی از ویژگی‌های آن حضرت این است که بعد از پیامبر کسی است که جسم و روح آن با قرآن بود و سایر ائمه نیز این ویژگی را دارند ولی دو شخصیت در تاریخ اسلام یعنی پیامبر و حضرت علی جسمشان از مبدا تا منتها با قرآن همراه بود.
وی گفت: امیر مومنان می فرمود من هم پا به پای پیامبر بودم نور رسالت را میدیدم که بر پیامبر نازل میشد ناله شیطان را می‌شنیدم، علی از ایام بعثت تا فراق پیامبر در کنار آن حضرت و قرآن بود. شاید به همین دلیل کلمات آن حضرت در باره قرآن ویژگی های خاصی دارد یعنی وقتی امام می‌خواهد متن قرآن را معرفی کند واژه‌های بسیار خاص را به کار می برد وقتی کارکرد های قرآنی را مطرح می‌کنند و وقتی وارد مناسبات و مخاطبان قرآنی و یا زمانی که وارد تفسیر آیات می‌شود جلوه خاصی را از قرآن عرضه می کند.
وی افزود: در ۴۰ سال گذشته اتفاق های مختلفی رخ داده است که یکی از آنها در حوزه‌های مختلف قرآن انتخاب خادمان قرآنی است. هر دوره که در خدمت عزیزان بودیم اسامی افراد نشان دهنده آن است که چگونه در فضای خدمت به قرآن کریم در حوزه های مختلف فعالیت شده است. البته هنوز بخش قابل توجهی به دلیل محدودیت ها هنوز عرضه نشده و معرفی نشده اند.

قدرشناسی از خادمان قرآن کریم گامی موثر در جهت گسترش و تعمیق فرهنگ دینی و کمک به گفتمان سازی قرآنی در جامعه است. سنت حسنه تجلیل از نخبگان و شخصیت‌های قرآنی در حوزه‌های مختلف پژوهشی، هنری، مدیریتی و تبلیغی در راستای رسالت و ماموریت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ابتکار مدیران فرهنگی کشور پی‌ریزی، طراحی و به اجرا درآمده و خوشبختانه در حال برگزاری بیست و ششمین دوره آن هستیم.


صالحی گفت: از ویژگی های این تلاش فرهنگی تنوع و فراگیری آن است به گونه‌ای که اختصاص به قشر خاص و یا صنف خاصی نداشته و شاخه‌های مختلفی را از پژوهشگری و تحقیق، حفظ و قرائت و نشر تا ابداع نرم افزارهای قرآنی شامل می شود.
وزیر فرهنگ همچنین درباره شخصیت امام جمارانی گفت: او از بیوتات صالحه است وی در سالهای متوالی نسلی پس از نسلی دارای ویژگی های خاص علم و زهد و خدمات اجتماعی بودند. شخصیت اخلاقی امام جمارانی که در کتاب وی نیز آمده است نشان می‌دهد ادب، صداقت و انصاف وی دارای چگونه خصائص اخلاقی کاملا نمایان است در روزگاری که شاهد هیجاناتی هستیم که فرد بتواند کلام خود را مبتنی بر عمل نماید مشکل است.
وی اضافه کرد: همدمی امام جمارانی با امام خمینی (ره) به گونه ای بود که نام بردن از حضرت امام از سال ۴۲ تا ۵۶ کار راحتی نبود ولی در مسجد امام جمارانی سخن از امام بود و حضورش در کنار امام و میزبانی وی از امام فراموش نخواهد شد و امام در فضای جماران با آرامش بیشتری قرار داشتند.
صالحی با اشاره به خدمات علمی، اجتماعی و قرآنی امام جمارانی گفت: در سازمان اوقاف و حج و زیارت تلاش‌های بسیاری کرد و این کتاب کمک می کند که امام جمارانی را بهتر بشناسیم.

در این مراسم از کتاب خاطرات جمارانی رونمایی و برگزیدگان به شرح زیر تجلیل شدند:

حسین اخوان اقدم در رشته آموزش قرآن کریم
کریم پارچه باف دولتی در رشته مدیریت امور قرآنی
مهدی حسنی در رشته حفظ قرآن
محمدتقی حق بین در رشته نشر و تولید محصولات قرآنی
ابوالفضل خزاعی در رشته کتابت قرآن

هاشم روغنی در رشته قرائت قرآن
حجت الاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی در رشته ترجمه و تفسیر
عبدالهادی فقهی زاده در رشته تحقیق و پژوهش و مدیریت امور قرآنی
امیرمحمود کاشفی در رشته آموزش قرآن،
محمدرضا مسیب زاده در رشته مدیریت امور قرآنی
سیدمحمد داود میرباقری در رشته هنرهای نمایشی قرآنی
رسول فلاح زرگران در رشته نرم افزار قرآنی

سید مهدی هاشمی علیا معروف به امام جمارانی (زاده ۱۳۱۴ در روستای جماران تهران) از اعضای اولیه و عضو فعلی مجمع روحانیون مبارز است. وی به مدت حدود هجده سال نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =