کد خبر: 26394
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۵ - ۲۱:۱۶
.

وزیر آموزش و پرورش از آغاز پویش «کارت نشاط» برای حمایت از دانش‌آموزان خبر داد و گفت: هدف این طرح، بهره‌مندی آبرومندانه دانش‌آموزان نیازمند از حمایت‌های مردمی است. این پویش در سه مرحله و برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز اجرا خواهد شد که در گام نخست، ۵۰۰ هزار دانش‌آموز تحت پوشش قرار می‌گیرند.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ علیرضا کاظمی در نشست پویش «خیزش ملی برای ایران» که با حضور سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور و نمایندگان دستگاه‌های مختلف در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، افزود: تنها در نخستین روز اجرای طرح «کارت نشاط» برای حمایت از دانش‌آموزان ، بیش از ۴۰۰ میلیون تومان کمک مردمی جذب شد و آموزش و پرورش نیز پنج میلیارد تومان به این پویش اختصاص داد.

کاظمی گفت: امروز شاهد شکل‌گیری سطحی از هم‌افزایی فرهنگی در دولت هستیم که کمتر در ادوار مختلف سابقه داشته است. این انسجام و مدیریت مشترک، سرمایه‌ای بزرگ برای کشور محسوب می‌شود و این جلسات، سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی ارزشمندی را تولید می‌کند.

وی با اشاره به نقش محوری فرهنگ در حل مسائل کشور، افزود: رهبر شهید انقلاب و دکتر پزشکیان همواره بر مشارکت و هم‌افزایی تأکید داشتند و فرهنگ، مهم‌ترین بستر تحقق این مشارکت است. هر جا فرهنگ‌سازی به‌درستی انجام شود، مسیر حل مسائل کشور نیز هموارتر خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موضوع ناترازی انرژی، گفت: امروز مسئله انرژی تنها یک موضوع اقتصادی نیست بلکه به یک مسئله راهبردی تبدیل شده است که تمامی ابعاد زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی گفت: آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین نهاد فرهنگ‌ساز کشور، خود را شریک همه دستگاه‌ها در انجام مأموریت‌های ملی می‌داند و در هر حوزه‌ای که نیاز به فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی باشد، با تمام ظرفیت وارد عمل خواهد شد.

اجرای پویش «با انرژی‌ها»

کاظمی با قدردانی از سازمان دانش‌آموزی برای طراحی و اجرای پویش «با انرژی‌ها»، تصریح کرد: این پویش نمونه‌ای موفق از مشارکت دانش‌آموزان در حل مسائل کشور است و می‌تواند الگویی برای سایر برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده آموزش و پرورش برای اجرای این پویش، گفت: سازمان نوسازی مدارس، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، اداره کل انجمن اولیا و مربیان و سایر بخش‌های وزارت آموزش و پرورش می‌توانند نقش مؤثری در توسعه این حرکت ایفا کنند.

سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بیش از هفت میلیون مخاطب دارد

وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بیش از هفت میلیون مخاطب دارد، اظهار کرد: اگر به دنبال موفقیت در حوزه تربیت هستیم، باید از تمامی ظرفیت‌های موجود بهره بگیریم. یکی از رویکردهای جدی ما توسعه شبکه‌های تشکلی دانش‌آموزی متناسب با ذائقه و نیاز نسل جدید است؛ چراکه فعالیت‌های فرهنگی زمانی اثربخش خواهند بود که به کنشگری فعال و مسئولانه دانش‌آموزان منجر شوند.

کاظمی، مردمی‌سازی را یکی از اصول اساسی نهضت‌های فرهنگی دانست و افزود: تجربه نشان داده است که مردم در حرکت‌های اجتماعی و فرهنگی حضوری فعال دارند. در پویش «به ساز مدرسه؛ بساز مدرسه» با تکیه بر کمک‌های خرد مردمی، دستاوردهای بزرگی حاصل شد. همچنین در پویش «فرشته‌های میناب» و طرح شهید عجمیان شاهد مشارکت گسترده مردم و گروه‌های جهادی بودیم.

وی ادامه داد: در قالب طرح شهید عجمیان، بیش از ۷۶ هزار مدرسه با مشارکت چهار هزار گروه جهادی رنگ‌آمیزی، بهسازی و شاداب‌سازی شد. همچنین در جریان جنگ اخیر، ۱۲۰ مدرسه و شش هزار کلاس درس در کوتاه‌ترین زمان ممکن بازسازی، تجهیز و آماده بهره‌برداری شدند.

کاظمی با تأکید بر این‌که مسائل فرهنگی با اقدامات مقطعی حل نمی‌شوند، اظهار کرد : دستیابی به نتایج پایدار فرهنگی نیازمند یک فرآیند و برآیند مستمر است. ابتدا باید گفتمان‌سازی صورت گیرد، سپس موضوع به دغدغه ملی تبدیل شود، ساختارها و شبکه‌های لازم شکل بگیرد و در ادامه آموزش، توانمندسازی، سیاست‌گذاری، برنامه‌سازی و قانون‌گذاری متناسب با آن انجام شود.

وی افزود: نهادینه شدن رفتارهای فرهنگی نیازمند تکرار، استمرار و نظارت است. اگر قرار است تحول فرهنگی رخ دهد، باید مجموعه‌ای از فعالیت‌ها، ابزارها و ظرفیت‌ها در کنار یکدیگر قرار گیرند و به‌صورت منسجم عمل کنند.

وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد کرد تا هسته‌ای کوچک اما اثرگذار از دستگاه‌های مرتبط برای پیشبرد اهداف پویش تشکیل شود و گفت: دو اقدام اساسی باید در دستور کار قرار گیرد؛ نخست، توسعه پویش‌های دانش‌آموزی با محوریت دانش‌آموزان و خانواده‌ها و دوم، طراحی بسته‌های عملیاتی، فرهنگی و تبلیغاتی منسجم برای ترویج فرهنگ مدیریت مصرف انرژی. دانش‌آموزان، خانواده‌ها و معلمان سه ضلع اصلی موفقیت این حرکت ملی هستند.

کاظمی: آموزش و پرورش شریک راهبردی دولت در حل مسائل ملی است

توسعه ایران از مسیر آموزش و پرورش می‌گذرد

سید ضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش راهبردی آموزش و پرورش در اصلاح الگوی مصرف انرژی، گفت: اگر پویش «با انرژی‌ها» به صرفه‌جویی در مصرف انرژی منجر شود، بخشی از منافع حاصل از این صرفه‌جویی باید به آموزش و پرورش بازگردد؛ زیرا سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت، بازدهی چندبرابری برای کشور به همراه دارد.

وی اظهار کرد: دستاوردهای این نشست و اهتمام وزیر آموزش و پرورش نویدبخش نتایج ارزشمندی در آینده است و باید از هم‌اکنون به چشم‌انداز و آثار بلندمدت این حرکت ملی توجه کنیم.

هاشمی، پویش «با انرژی‌ها» را یک اقدام بزرگ ملی توصیف کرد و افزود: آموزش و پرورش با اجرای چنین برنامه‌هایی نقش مؤثری در بهینه‌سازی مصرف انرژی ایفا می‌کند و شایسته است آثار اقتصادی این اقدامات نیز مورد توجه قرار گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اگر این پویش به کاهش مصرف و صرفه‌جویی در انرژی منجر شود، بخشی از منابع حاصل از آن باید به آموزش و پرورش اختصاص یابد تا این مسیر با قدرت بیشتری ادامه پیدا کند.

اصلاح الگوی مصرف بیش از آنکه یک موضوع اقتصادی باشد، یک مسئله فرهنگی است

وی با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف بیش از آنکه یک موضوع اقتصادی باشد، یک مسئله فرهنگی است، تصریح کرد: فرهنگ موضوعی حاشیه‌ای و تزئینی نیست بلکه متن مدیریت، فناوری و توسعه کشور محسوب می‌شود. جامعه بزرگ دانش‌آموزی می‌تواند موتور محرک تغییر رفتارهای اجتماعی و اقتصادی در کشور باشد و ایران را به سمت توسعه و آبادانی بیشتر سوق دهد.

هاشمی تأکید کرد: هزینه‌کرد در حوزه فرهنگ و آموزش باید به عنوان یک سرمایه‌گذاری راهبردی دیده شود. هر ریالی که در آموزش و پرورش و فعالیت‌های فرهنگی سرمایه‌گذاری می‌شود، معادل میلیاردها دلار بازگشت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای کشور به همراه دارد.

وی با اشاره به اهمیت مشارکت همه دستگاه‌ها در این مسیر، گفت: آموزش و پرورش با توجه به گستردگی جامعه هدف خود، امروز برای حل یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور یعنی مدیریت مصرف انرژی به میدان آمده و در حال انجام یک اقدام ملی است. از این رو ضروری است سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نیز از این حرکت حمایت کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: پویش «با انرژی‌ها» علاوه بر آثار اقتصادی، نقش مهمی در هویت‌سازی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و فرهنگ‌سازی ایفا می‌کند.

به گفته وی، دانش‌آموزان مؤثرترین گروه برای ترویج فرهنگ‌های عمومی در جامعه هستند و تجربه نشان داده است بسیاری از پویش‌های ملی از طریق آنان در خانواده‌ها و جامعه گسترش پیدا می‌کند.

هاشمی با تأکید بر این‌که توسعه، امنیت و پیشرفت کشور به ارتقای آموزش و پرورش وابسته است، اظهار کرد: احیای جایگاه معلم یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تحول در نظام تعلیم و تربیت است. هرچه معلمان باانگیزه‌تر باشند، دانش‌آموزان، خانواده‌ها و در نهایت جامعه نیز پویاتر و امیدوارتر خواهند بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نقش تعیین‌کننده آموزش و پرورش در آینده کشور، گفت: ایران آینده را نسل دانش‌آموز امروز می‌سازد و به همین دلیل سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش، سرمایه‌گذاری برای آینده ایران است. پویش «با انرژی‌ها» نیز می‌تواند الگویی موفق از مشارکت فرهنگی و اجتماعی برای حل مسائل ملی باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

آخرین‌ها