کد خبر: 18355
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
...

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس، طرح پژوهشی خود با عنوان طراحی و تحلیل امنیت لایه فیزیکی برای شبکه مخابراتی نسل آینده با رعایت ملاحظات عملی را با حمایت بنیاد ملی علم به پایان رسانده است.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «طراحی و تحلیل امنیت لایه فیزیکی برای شبکه مخابراتی نسل آینده با رعایت ملاحظات عملی» عنوان طرح پژوهشی پاییز عزمی عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

عزمی درباره این طرح توضیح داد: توسعه شبکه‌های مخابراتی نسل پنجم و فراتر از آن (۵G&Beyond) با فراهم آوردن امکاناتی از قبیل ارتباطات دستگاه به دستگاه (D۲D)، شهرهای هوشمند، ارتباطات بین ماشین‌های متحرک و اینترنت‌اشیاء (IoT) تحول بزرگی در صنعت و زندگی ما ایجاد می‌کند. یکی از موارد کلیدی در ۵G&Beyond، امنیت اطلاعات و پایداری ارتباطات است که نیازمندی‌های متفاوتی را می‌طلبد. چرا که در شبکه‌های متراکم ۵G&Beyond، تعداد بسیاری از تجهیزات و دستگاه‌ها با هم در ارتباط هستند و لذا برقراری ارتباطات محرمانه در چنین شبکه‌ای، چالش برانگیز خواهد بود.

وی افزود: این موضوع به‌قدری مهم و ضروری است که تعدادی از مراکز پژوهشی و صنعتی در انگلیس و آمریکا مانند بنیاد ملی علوم آمریکا و انجمن پژوهشی علوم مهندسی و فیزیک انگلیس به مطالعه و ارائه راهکارهای برقراری امنیت و حفظ ارتباطات در ۵G&Beyond پرداخته‌اند و حتی برخی نمونه‌های عملی و آزمایشگاهی آن نیز پیاده‌سازی شده است.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: در واقع، به‌دلیل انتشار امواج الکترومغناطیس در فضا در انتقال بدون‌سیم، کاربران غیرقانونی حاضر در شبکه، پیام‌های محرمانه را شنود کنند و حتی به تخریب مخابرات بپردازند. این موضوع به‌خصوص در شبکه مخابراتی نسل آینده با انبوهی از سنسورها و محرک‌ها چالشی‌تر خواهد بود. بنابراین داشتن مخابرات محرمانه و حفظ ارتباطات مطمئن، هم در سیستم‌های تجاری مانند ۵G&Beyond و هم در سیستم‌های نظامی اهمیت خاصی پیدا می‌کند که در این طرح به این موضوع پرداختیم.

وی تصریح کرد: این طرح می‌تواند به توسعه شبکه ملی اطلاعات امن و پایدار کمک کند. همچنین این طرح قابلیت اجرا شدن بر روی شبکه‌های تجاری مانند شبکه مخابراتی نسل پنجم را دارد.

عزمی ادامه داد: علاوه‌بر این، این طرح پژوهشی می‌تواند در کاربردهای نظامی مانند IoT نظامی نیز مورد استفاده قرار گیرد و با عملیاتی کردن این طرح پژوهشی، به ساخت نمونه محصول نیز دست پیدا کرد.

وی اضافه کرد: تکنیک‌های PLS در کنار روش‌های رمزنگاری، برای قسمت‌های مختلف ۵G و کاربردهای IoT بسیار مناسب و عملی هستند. با این وجود، در سال‌های اخیر، فعالیت‌های پژوهشی اندکی به امنیت لایه فیزیکی در این تکنولوژی‌ها اختصاص داده شده است. همچنین اکثر این مطالعات، فرض‌های عملی مانند وجود نقیصه‌های سخت‌افزاری در دستگاه‌ها و نیز خطای ناشی از تخمین کانال را در نظر نگرفته‌اند.

عزمی در پایان خاطر نشان کرد: به علاوه، در شبکه ۵G&Beyond ممکن است پیام محرمانه از طریق یک رله به مقصد منتقل شود درحالی‌که گره میانی مورد اعتماد امنیتی ما نیست. بنابراین، ما در این طرح پژوهشی با درنظرگرفتن این نکات واقع‌بینانه، به طراحی، بهینه‌سازی و شبیه‌سازی یک شبکه مخابرات محرمانه با تکیه بر تکنیک‌های عملی PLS پرداختیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

آخرین‌ها