کد خبر: 15967
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۲
شهید مطهری

امروزه بسیاری از مردها به بهانه مشغله بسیار از امور خانواده غافل شده و به وظایف خود توجهی ندارند و تصورشان اینست که فقط وضع اقتصادی خانواده به آنها مربوط می‌شود. حال آن که پدر خانواده مسولیت سنگینی دارد.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده، شهید مرتضی مطهری(ره) یکی از چهره‌های برجسته عرصه‌های دینی، فلسفی و فرهنگی به شمار می‌رود. وی علاوه بر عنوان روحانی شیعه، به عنوان استاد برجسته فلسفه اسلامی، علم کلام و تفسیر قرآن شناخته می‌شد. همچنین، نقش مؤثری در تدوین اندیشه‌های نهادینه‌کننده نظام جمهوری اسلامی ایران داشت و عضو هیئت مؤلفه اسلامی بود.

دغدغه اصلی شهید مطهری، انتقال صحیح و جذاب مفاهیم دینی به جوانان و نسل آینده بود. او با تمام وجود پایبند به معارف اسلامی بود و تلاش می‌کرد دین را در قالبی شیوا، منطقی و قابل فهم برای جامعه مدرن بازگو کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته استاد مطهری، تعادل فوق‌العاده‌ای بود که در زندگی شخصی و عمومی خود ایجاد کرده بود. با وجود داشتن مسئولیت‌های سنگین علمی و اجتماعی، همواره به وظایف خانوادگی خود به خوبی پایبند بود و از تمامی اتفاقات خانوادگی اطلاع کامل داشت. رفتار حکیمانه و مسئولانه وی نسبت به خانواده، الگویی ارزشمند برای مردان خانواده در جامعه اسلامی است.

خصوصیات شخصی

استاد هرگز از حوادث ترس نداشت و در کارهایش به خدا توکل می‌کرد. از غیبت و دروغ شدیداً دوری می‌کرد. در نظافت دقت کافی داشت. شهید مطهری همیشه یک جمله را بیان می‌کرد: در همه حال بدانید که بنده خدایید و در کارها، ناظر اعمال‌تان است و بازگشت شما به سوی اوست.

عجیب تیزبین و دور اندیش بود. همسرش نقل می‌کند: در مدت بیست و شش سالی که با ایشان زندگی کردم در تمام طول شبانه‌روز نیم ساعت بی‌وضو نبود.

همسر استاد مطهری نقل می‌کند: در مدت بیست و شش سالی که با ایشان زندگی کردم در تمام طول شبانه‌روز نیم ساعت بی‌وضو نبود

مشورت با همسر

در مسائلی که مربوط به بانوان می‌شد با همسرش مشورت می‌کرد. به عنوان مثال نوشته‌هایی مانند «مسأله حجاب» و «نظام حقوق زن در اسلام» را قبل از چاپ در اختیار ایشان قرار داده بودند تا نظر دهد.

توجه به خانواده با همه خستگی

استاد همسری مهربان و پدری فداکار بود. با وصف مشغله بسیار، برای خانواده وقت می‌گذاشت و با اینکه برخی مواقع بر اثر شدت کار، خسته‌ بود و نیاز به استراحت داشت اما با خوشرویی و قیافه‌ای بشاش به صحبت‌های خانواده گوش می‌داد. و مانند معلم، آنها را راهنمایی می‌کرد. ایشان از تمام مسائل خانه خبر داشت و در بیشتر کارها به همسر و فرزندان کمک می‌کرد. ایشان بزرگ‌ترین حامی و هادی خانواده‌اش بود.

استقبال از همسر در نیمه شب

همسر استاد برای دیدن دخترش به اصفهان رفته بود و هنگام بازگشت، سحر به منزل رسید. شهید مطهری بیدار بود و با چای، میوه و شیرینی از همسرش استقبال نمود. استاد از این که فرزندان خواب بودند متاثر شده و گفتند: می‌ترسم یک وقت من نباشم و شما از سفر بیایید و کسی نباشد که به استقبال‌تان بیاید.

کمک در کار منزل

ایشان بسیار با صفا و با محبت بود. اکثر صبح‌ها چای دم می‌کرد. به نقل از همسر در تمام طول زندگی مشترک، حتی یک بار هم از همسرش تقاضای یک لیوان آب نکرده بود. از ستم به زن‌ها بسیار ناراحت و منقلب می‌شد و می‌گفت زن نباید استثمار شود.

استاد همسری مهربان و پدری فداکار بود. با وصف مشغله بسیار، برای خانواده وقت می‌گذاشت و با اینکه برخی مواقع بر اثر شدت کار، خسته‌ بود و نیاز به استراحت داشت اما با خوشرویی و قیافه‌ای بشاش به صحبت‌های خانواده گوش می‌داد

فرصت برای بازی با فرزندان

دختر استاد نقل می‌کند: مشغله کاری پدر بسیار زیاد بود، ولی با این وصف گاهی برای بازی با فرزندان، زمان می‌گذاشتند. حتی اگر شده به مقدار ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در روز. حواسش به درس و مشق بچه‌ها بود. شب‌ها فرزندان را دور هم جمع می‌کرد و از تک تک آنها درباره اوضاع درس و مدرسه می‌پرسید.

مقام زن در خانواده

نظر شهید مطهری در مورد زن این بود که خدمتی که زن‌ها به خانواده و تربیت انسان می‌توانند انجام دهند، آقایان قادر نیستند. ایشان برای مقام زن ارزش بسیار قایل بود و می‌گفت زن بنیانگذار خانواده است، و می‌تواند فرزندان را طوری تربیت کند که وقتی وارد جامعه شد بقیه را تربیت کند. ایشان همیشه به همسر و دخترانش می‌گفت خوشحال باشید که زن هستید. زن مقام بالایی دارد.

ایشان معتقد بود اگر زنان فرایض روزانه را انجام دهند و همسرشان از آنها راضی باشد، بهشتی هستند. و سرعت و پیشرفت زنان را در سیر و سلوک خیلی بیشتر از مردان می‌دانست.

با بررسی دقیق سیره و شیوه زندگی استاد شهید مرتضی مطهری، مشخص می‌شود که مشغله‌های فراوان و مسئولیت‌های گوناگون نباید مانع اصلی در راه انجام وظایف خانوادگی مرد خانواده قرار گیرد. در عین داشتن برنامه‌های سنگین علمی، اجتماعی و فرهنگی، استاد مطهری همواره به نقش خود به عنوان یک پدر و همسر متعهد، اهمیت بسیاری می‌داد و عملاً ثابت کرد که غفلت از وظایف خانوادگی تنها ناشی از بی‌توجهی است، نه ناچاری.

این مدل رفتاری در زندگی استاد مطهری، الگویی ارزشمند برای مردان جامعه قرار می‌گیرد که نشان می‌دهد با مدیریت صحیح زمان و تعادل لازم بین امور مختلف، می‌توان به تمامی مسئولیت‌ها به خوبی پاسخ داد و از بروز اختلال در بنیان خانواده جلوگیری کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =