کد خبر: 15899
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۶
مصرف گردو می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد

مطالعه جدیدی نشان داده است مصرف گردو التهاب سیستمیک را کاهش می‌دهد و ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را پایین بیاورد.

گردو سرشار از الاژیتانین‌ها است که میکروبیوم روده آن‌ها را به ترکیبات ضدالتهابی به نام اورولیتین تبدیل می‌کند. در مطالعه جدیدی، سطوح بالاتر اورولیتین A با کاهش التهاب و بهبود سلامت روده بزرگ همراه بود و این امر نشان می‌دهد خوردن گردو می‌تواند به حفظ سلامت روده بزرگ در بلندمدت کمک کند.

به‌گزارش سا‌ی‌تک‌دیلی، کارآزمایی بالینی انجام‌شده توسط پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه کانتیکت، نشان داد که گردو با کمک به کاهش التهاب سیستمیک، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

علت مفید بودن گردو چیست؟
الاژیتانین‌ها، ترکیبات پلی‌فنولی موجود در گردو توسط میکروبیوم روده به مجموعه‌ای از مولکول‌های ضدالتهابی به نام اورولیتین تبدیل می‌شوند. اورولیتین‌ها دارای اثرات قوی ضدالتهابی هستند و ممکن است خواص بازدارنده دربرابر سرطان نیز داشته باشند.

دکتر دانیل دبلیو روزنبرگ و گروهش توضیح می‌دهند که ترکیبات خاصی به نام الاژیتانین‌ها که در گردو وجود دارند، نقش مهمی در ارائه خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی دارند که در مطالعه بالینی روی بیماران مشاهده کرده‌اند. این ترکیبات در روده به ماده قوی ضدالتهابی به نام اورولیتین A تبدیل می‌شوند که در کاهش التهاب نقش دارند.

نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف گردو باعث تولید بیشتر اورولیتین A در روده می‌شود و این ماده تأثیر مثبتی در کاهش نشانگرهای التهاب در خون، ادرار و مدفوع دارد. اورولیتین A ممکن است بر سلول‌های ایمنی موجود در پولیپ‌های روده بزرگ نیز تاثیر مثبتی داشته باشد.

برای مطالعه جدید، بیمارانی که بین ۴۰ تا ۶۵ سال سن داشتند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در آن‌ها بالا بود، از طرف بخش گوارش مرکز پزشکی دانشگاه کانتیکت برای شرکت در مطالعه معرفی شدند. پژوهشگران در بیمارستان جان دمپسی دانشگاه کانتیکت ۳۹ نفر شرکت‌کننده مطالعه را مورد غربالگری قرار دادند. همچنین از آن‌ها خواسته شد پرسشنامه‌ای مربوط به میزان مصرف غذاها را پر کنند.

از بیماران خواسته شد به مدت یک هفته از خوردن غذاها و نوشیدنی‌هایی که حاوی الاژیتانین هستند، خودداری کنند تا سطح اورولیتین بدن آن‌ها به صفر یا نزدیک به صفر برسد. این کار قبل از شروع مصرف گردوهای غنی از الاژیتانین انجام شد. در پایان مطالعه سه‌هفته‌ای، همه شرکت‌کنندگان تحت کولونوسکوپی (تصویربرداری از روده بزرگ) قرار گرفتند.

محققان متوجه شدند سطح بالای اورولیتین A در ادرار بیماران با میزان پپتید YY در سرم خون آن‌ها ارتباط دارد. پپتید YY با جلوگیری از سرطان روده بزرگ ارتباط دارد. آن‌ها متوجه شدند سطوح چندین نشانگر التهاب در خون به‌ویژه در بیماران چاق که میکروبیوم روده‌شان توانایی بیشتری در تولید اورولیتین‌ها دارد، کاهش پیدا کرده است.

تکنولوژی پیشرفته تصویربرداری فضایی به محققان امکان داد تا تصویری دقیق از تعاملات سلولی داخل پولیپ‌های روده بزرگ به‌دست آورند. پولیپ‌ها در پایان مطالعه درجریان کولونوسکوپی برداشته شدند.

در بیمارانی که پس از مصرف گردو سطح بالاتری از اورولیتین A در بدن خود داشتند، کاهش سطوح چند پروتئین مهم در پولیپ‌های روده بزرگ دیده می‌شد. این یافته برای اولین بار نشان می‌دهد مصرف گردو ممکن است به‌طور مستقیم به بهبود سلامت روده بزرگ کمک کند.

پروتئینی به نام ویمنتین که معمولا با انواع پیشرفته‌ سرطان روده بزرگ مرتبط است، در بافت پولیپ‌های روده بزرگ بیمارانی که سطح بالایی از اورولیتین A ازطریق میکروبیوم روده‌شان تولید شده بود، با کاهش مواجه شد. دکتر روزنبرگ می‌گوید: «اورولیتین A تاثیر بسیار مثبتی بر التهاب دارد و ممکن است حتی در پیشگیری از سرطان هم موثر باشد. پژوهش ما نشان می‌دهد مصرف گردو به‌عنوان مکمل غذایی می‌تواند سطوح اورولیتین A را در افرادی که میکروبیوم مناسبی دارند، افزایش دهد و درعین‌حال نشانگرهای التهابی مختلف را به‌ویژه در بیماران چاق کاهش دهد».

دکتر روزنبرگ می‌گوید تحقیق آن‌ها دلیل قوی برای افزودن الاژیتانین‌های گردو به رژیم غذایی به منظور پیشگیری از سرطان ارائه می‌دهد. مصرف گردو فواید زیادی برای سلامتی دارد و خوردن یک مشت گردو در هر روز کار ساده‌ای است که می‌توانید برای بهره‌برداری از مزایای آن در بلندمدت برای سلامتی خود انجام دهید.

یافته‌های مطالعه در مجله Cancer Prevention Research منتشر شده است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =