دکتر علی تاج‌بخش

فعال فرهنگی گفت: انحلال معاونت فرهنگی وزارت ورزش و جوانان ضربه جبران ناپذیری به ورزش کشور می زند که نیازمند ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به این مهم هستیم.

به گزارش پیام خانواده   دکتر علی تاج‌بخش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به اهمیت و نقش فرهنگ در وزارت ورزش و جوانان، اظهارداشت: در مباحث فرهنگی وزارت ورزش و جوانان ورود جدی به مباحث فرهنگی نداشته که نیاز به یک توجه ویژه و بازنگری در برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی است که این ها در حیطه‌های مختلف قابل‌بحث است.

وی افزود: وزیر ورزش و جوانان بهمن ماه سال گذشته در تصمیمی معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی را منحل و فعالیت‌های أمور فرهنگی را به معاونت قهرمانی و أمور مرتبط با توسعه ورزش همگانی را به معاونت بانوان این وزارت‌خانه سپرده است؛ این در حالی است که بدون تردید راهبری امور و فعالیت‌های فرهنگی در عرصه های تاثیرگذار مانند عرصه ورزش نیازمند دارابودن ساختارهای تخصصی قوی و تاثیرگذار سازمانی است.

ضرورت ورود شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی

وی ادامه داد: شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی به این مقوله ورود جدی داشته باشند و از اقدام صورت‌گرفته و تضعیف ساختاری شکل گرفته در معاونت فرهنگی وزارت ورزش و جوانان جلوگیری کنند.

فعال فرهنگی به موضوع فعالیت‌های فرهنگی که در وزارت ورزش و جوانان رخ می‌دهد اشاره کرد و بیان داشت: بنا بر تحقیقات صوررت گرفته ضعف شدید بدنه کارشناسی فرهنگی بزنگاه بروز آسیب‌های فراوان و ناکارآمدی در مدیریت فرهنگی است که در فقدان نگاه مسأله محور، تاثیرگذاری حداقلی برنامه ها، نگاه بخش نامه محوری، سطحی‌نگری و ... می توان نشانه‌های آن را یافت.

تاج‌بخش ادامه داد: همانگونه که ورود به عرصه مربیگری ورزشی نیاز به دانش مربیگری ورزشی دارد، ورود به عرصه اخلاق حرفه ای نیز نیاز به سواد و دانش تخصصی این رشته علمی دارد.

فعالیت‌های فرهنگی وزارت ورزش کمی است نه کیفی

وی ادامه داد: از دغدغه های مقام معظم رهبری این است که فعالیت‌های فرهنگی هوشمندانه باشد. «کمّیّت‌زدگی» در فعّالیّتِ فرهنگی، یک منطق و رویکردِ ناصواب است؛ یعنی این‌که تصوّر کنیم که هر اندازه «حجمِ کارِ فرهنگی»، بیشتر باشد، به‌طورِ ضروری، موفّق‌تر نیز خواهیم بود، برداشتِ ساده‌انگارانه‌ای است. در نگاهِ کمّیّتی، بی‌اعتنا به اولویّت‌ها و ترجیح‌ها، حجمِ انبوهی از کارهای فرهنگی صورت می‌گیرند، درحالی‌که چه‌بسا این کارها، موجبِ «تغییرِ وضعِ فرهنگی» نشوند و چنان «بی‌اثر» و «بی‌خاصیّت» باشند که گویا کاری انجام نشده است.

تاج بخش بیان داشت: همین مضمون، در روایاتِ اسلامی آمده است. چنان‌که گفته شده عمل و کار بدونِ عنصرِ شناخت و بصیرت، نه‌فقط مفید نخواهد بود، بلکه ضررهایی را در پی خواهد داشت: الْعَامِلُ عَلَی غَیْرِ بَصِیرَةٍ کَالسّائِرِ عَلَی غَیْرِ الطّرِیقِ لَا یَزِیدُهُ سُرْعَةُ السّیْرِ إِلّا بُعْداً؛ هر که بدونِ بصیرت عمل کند، مانندِ کسی است که بیراهه می‌رود؛ پس هر چند شتاب کند، از هدف دورتر می شود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر در بیانات رهبر معظم انقلاب که نیاز به بازخوانی در عرصه‌های مختلف از جمله در ورزش دارد، داریم که حوزه علمیه از عناصر مهم و اصلی مولّد فرهنگ در کشور است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =